4 étel, ami nem való a fagyasztóba - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

4 étel, ami nem való a fagyasztóba

>

cikkek

4 étel, ami nem való a fagyasztóba

Az ételek tartósításának egyik legpraktikusabb módja a fagyasztó. Van azonban, ami veszít az ízéből és a frissességéből, ha így akarjuk megőrizni az élettartamát.

Tej

Minőségét tekintve nem lesz különösebben baja, ám biztosan nem fogyasztod majd el szívesen. Az alacsony hőmérséklet hatására a tej összetevői különválnak egymástól, és egy furcsán darabos, vízszerű egyveleget kapsz. Ez az állag pedig nem igazán hasonlít a tejre.

Krumpli

Kimondottan magas a víztartalma, így ha a fagyasztóba rakod, a végeredmény afféle puha, szinte már pépszerű burgonya lesz. Ezért sem érdemes az előre felszelt, sült krumplinak szánt krumplit a fagyasztóban tárolni, hiszen nem lesz jó állaga a sütést követően. Ha viszont már megfőzted, és kész ételt szeretnél eltenni, annál ez a szabály nem él: főzött állapotában szerencsére nem kell félned ettől az állagtól.

Tojás

Ezzel a módszerrel nem tudod meghosszabbítani az élettartamát, sőt komoly egészségügyi problémáknak teheted ki magad. Amikor ugyanis nagyon alacsony hőmérsékleten tárolod a tojást, a benne található víz elkezd ugyan megfagyni, de emiatt a mérete is megnő. A héj lassan elkezd megrepedni, és a környezetében található baktériumok gyorsabban belekerülnek.

Néhány zöldség, gyümölcs

A magas víztartalommal rendelkező zöldségek és gyümölcsök nem fogják hosszú ideig túlélni a fagyasztóban. Ide tartozik többek között az uborka, a zeller és a görögdinnye is, hiszen a nagyon hideg levegő hatására kristályok keletkeznek bennük. Így akárcsak a krumpli esetében, úgy itt is kellemetlen állagú, pépes, kásás végeredményt kapunk.

Még cikkek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!