5 élelmiszer, amit soha ne moss meg! - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

5 élelmiszer, amit soha ne moss meg!

>

cikkek

5 élelmiszer, amit soha ne moss meg!

Megmutatom, mik azok az élelmiszerek, amiket soha nem szabad megmosni. Tévhitek a konyhából!

Gomba

A gomba szuper nedvszívó, és miután víz éri, szinte lehetetlen megszárítani. Ha a gombát megmossuk, sok vizet szív magába, a mosott gomba pedig ázott szivacshoz válik hasonlóvá és undorító lesz. Ha a gomba földesnek tűnik, száraz konyhai törlőkendővel törölgessük le, az is épp elég. Persze vannak olyanok zöldségek is, amiket érdemes megmosni!

Tojás

A tiszta tojást nem kell felhasználás előtt megmosni. Mosás során megsérülhet a tojás természetes, külső védőrétege, és a héj átjárhatóvá válhat a baktériumok számára. Ha szennyezett a tojás, próbáld meg szárazon megtisztítani.

Csirkemell

A nyers csirkén lévő baktériumok veszélyesek az egészségünkre. Sokan főzés-sütés előtt azért mossák meg a nyers csirkemellet, hogy megszabaduljanak a baktériumoktól, valójában azonban a mosással csak azt segítjük elő, hogy a baktériumok szétszóródjanak a kezünkön és a mosogatóban. A sütés előtt használj papírtörlőt a hús levének eltávolítására. Ezután szappannal és forró vízzel moss kezet.

Tészta

Sokan már a forrásban lévő vízbe helyezés előtt átmossák a tésztát, és van, aki a sós, forró vízből kiszedve teszi azonnal a csap alá a frissen főtt tésztát. Az első esetben viszont lemossuk róla a keményítőt, amely később hozzájárul ahhoz, hogy a szósz besűrűsödjön. A tésztát csak főzés után kellene mosni, ha salátában vagy wok-ban szeretnénk használni a keveréses sütés technikával.

Még cikkek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!