Méregtelenítő búzafű - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

Méregtelenítő búzafű

>

cikkek

Méregtelenítő búzafű

A búzafű gyógyító tulajdonságának története több mint 5000 éves múlttal rendelkezik. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékaként” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától immunrendszerük átlagon felülivé erősödött.

A learatott búzafüvet mindenképpen préselve – legalább is a levét kinyerve – kell fogyasztani, mivel a növényi rostok az emberi gyomor számára megemészthetetlenek. Ebből adódóan szükséges egy présgép beszerzése, amivel kipréselhetjük a számunkra elfogyasztható búzafűlevet(lehetséges turmixgéppel, vagy húsdarálóval is felaprítani, majd a levét lecsöpögtetni, átszűrni.) Az otthon termesztett és learatott búzafüvet kb. 1 hétig tárolhatjuk hűtőben – ami károsodással járhat-, és mindennap ki kell préselni.

Napi dózisok:

A fogyasztók napi dózisa préselve 4-8 evőkanál, de a feldolgozott búzafüveket más-más mennyiségben fogyaszthatjuk.

Pl.:

 • Por vagy tabletta kiszerelésben napi 1 tabletta az ajánlatos.
 • Folyadék állagú kiszerelésben kb. 30 ml-t javasolnak.
 • Koncentrált állapotban napi 20 gramm.

A feldolgozott búzafüvek és búzafűlevek az előírt dózisokban, mennyiségben fogyasztandók. Komolyabb betegségek esetén(orvosunkkal való egyeztetést követően) a dózisok megnövelhetőek akár a duplájára vagy a négyszeresére, amit üres gyomorra, és étkezés előtt kell elfogyasztani. Méregtelenítés vagy diéta idején a magasabb adagolás miatt egyesek émelygést, hányingert érezhetnek.

búzafű

Jótékony hatások

A búzafűlé bevitelét követő jótékony hatások:

 • megerősíti az emésztő rendszert
 • megelőzi a daganatos betegségek kialakulását,
 • cukorbetegség esetén hatékonyan segít
 • csökkenti a szívproblémák előfordulását
 • gyógyítja a székrekedést
 • fogyaszt
 • méregtelenít
 • vértisztító hatású
 • segít migrén esetén
 • csökkenti a klimax okozta rossz közérzetet

A búzafűléről a legismertebb és leggyakrabban emlegetett vélemény, hogy 1uncia préselt búzafűlé kb. 1 kilogramm zöldség tápértékével egyezik meg (aránya így 1:35), és még így is a belőle elérhető  vitamin és ásványi anyag tartalma magasabb, mint pl. a brokkolié vagy a spenóté.

Méregtelenítő és fogyasztó hatás

A búzafű immunrendszer erősítő hatása mellett nagyon sokan méregtelenítő tulajdonsága miatt is préselik és fogyasztják nap mint nap. Egy kellőképpen összeállított étrend kiegészítve a búzafűlével, segíti rendezni az anyagcserét, így megszabadítva a szervezetet a káros anyagoktól. A benne lévő enzimek, ásványi anyagtok és vitaminok mind-mind elősegítik, hogy a sejtaktivitás megélénküljön, és a káros anyagokat a szervezet ne zsírként raktározza el, hanem eltávolítsa. Ennek hatásaként jelentkezik a fogyás, mint “mellékhatás”. Azon fogyasztók, akik méregtelenítő kúrába kezdenek, a lerakódott salakanyagok felszabadulnak, és távoznak a testből. Az így felerősödő, és normalizálódó sejtaktivitás hatására az anyagcsere rendezettebb és rendszerezettebb lesz. Ennek következtében elképzelhető – tapasztalták már a fogyasztók -, hogy a zsírrétegből láthatóan vesztettek, így súlyukat normalizálják.

Még cikkek

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!