Szilveszteri szokások a nagyvilágból - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

Szilveszteri szokások a nagyvilágból

>

kult

Szilveszteri szokások a nagyvilágból

Ételek, italok, babonák, szokások és hagyományok európai városokban és távoli, egzotikus helyeken! Szilveszter a nagyvilágból!

Róma

Utcáin pezsdítő hangulat uralkodik, koncertek, fesztiválok, bulik szórakoztatják az ünnepelni vágyókat egészen az éjféli tűzijátékig. Ami az ünnepi vacsorát illeti, elmaradhatatlan a tradicionális olasz cotechino (sertéshúsból készült kolbász), és lencse, melyek gazdagságot és jólétet hoznak az Újévre. A hagyományokhoz híven érdemes pár szem mazsolát is megenni, és pirosba öltözni a jó szerencse érdekében. Az est megkoronázása képpen pedig ízlelje meg az olasz pezsgőborokat, mint a prosecco vagy a spumante, melyek kiválóak az éjféli koccintáshoz. Szilveszter Rómában.

Mexikó

Mexikóban azt vallják, ha szilveszter éjjelén tesz egy sétát a bőröndjével a kezében, jövőre nagy eséllyel látogathat el messzi tájra nyaralni.

Az emberek szívesen bújnak sárga ruhába a szilveszteri bulikon. Ugyanis úgy hiszik, ez az árnyalat, amelynek tónusa a legközelebb áll az aranyéhoz, a következő évre gazdagságot hoz nekik.

Az utóbbi években divatba jött, hogy piros alsóneműt viselnek remélve a nagy szerelmet.

Kína, Vietnám, és Korea

Az újév csak az első telihold napján, január 21-én kezdődik, és az ünnep három hétig tart. Az ünnepség előtt bambuszágakkal űzik el a rossz szellemeket a háztól, majd piros és arany papírzászlókkal díszítik fel az otthonukat, hogy becsalogassák a szerencsét és a boldogságot. Éjfél előtt minden ablakot és ajtót kitárnak. Éjfél után pedig tűzijátékkal zavarják el a gonosz Nien sárkányt, egyes tartományokban pedig a fiatal lányok mandarinokat dobálnak a tengerbe, hogy jó férjet találjanak az új esztendőben.

forrás: ibusz.hu/ma7.sk

kép: pexels

Még kult

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!