Íme, a Beyond Burger receptje - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

Íme, a Beyond Burger receptje

>

recept

Íme, a Beyond Burger receptje

Ma már nálunk is megkerülhetetlenek a vega és vegán opciók. A mentes húspogácsák már a gyorsétkezdék tálcáin is felbukkantak, de otthon is ízletes burgert készíthetünk belőlük.

A Beyond Burger ugyan száz százalékig növényi alapú fehérjéből készül, mégsem könnyű a csirkétől vagy marhától megkülönböztetni. Nem csak az íze, textúrája, szaftja megtévesztően hasonló: ugyanúgy sül át, és úgy is mutat a tányéron, mint állati eredetű ételeink. Nem is gondolnánk, hogy a pogácsa színét valójában a cékla adja, míg a faggyú tökéletes illúzióját a kókuszolaj segít megteremteni.

Jó hír, hogy a Beyond Meat termékei közül a Beyond Burger már a lakossági fogyasztók számára is megrendelhető a Matusz-Vad webshopjában, így magunk készíthetjük el a kedvenc húsmentes fogásainkat.

Alapanyagok 10 Burgerre:

Hozzávalók:

  • Hamburger zsemle GM Amurex 100g/db
  • Beyond Burger 1,14kg/ karton 114g/dkg

Szósz:

  • – 0,5dkg  Avokádó kocka 1kg/cs
  • – 0,5 fej Lilahagyma
  • – 1 gerezd Fokhagyma
  • – 0,5 db Lime
  • – 8 dkg Paradicsom
  • – Só, Bors

További kellékek:

  • Pirított gomba
  • – 250g barna csiperke
  • – 5dkg Vöröshagyma
  • – 1,5ek Modenai Balzsamecet
  • – Só, Bors
  • Rukkola
  • Paradicsom szeletelve

Elkészítés:

1.

Elkészítjük az avokádó krémet. Ne készítsük túl intenzívre, mert elnyomja a hamburger ízét. Előkészítjük a paradicsomot, kivágjuk a magját és a húsát apró kockákra vágjuk. A lilahagymát összekockázzuk és lesózzuk, majd a levét kinyomkodjuk. Az előkészített alapanyagokat keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, a lime levét és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk! Ne törjük össze az avokádót teljesen krémesre, hagyjuk darabosra!

2.

A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, kevés olívaolajon lepirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott barna csiperkegombát. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a Modenai balzsamecetet! Erős lángon pirítjuk, ügyeljünk arra, hogy ne süssük túl a gombát, hogy megmaradjon a szaftossága.

3.

A Beyond Burgert rostlapon (vagy serpenyőben) oldalanként 2-2 percig süssük, maximum 72 fokos maghőmérsékletig.

4.

A hamburger zsemléket félbevágjuk, megpirítjuk. Utolsó lépésként összeállítjuk a burgert! A buci mindkét felét megkenjük az avokádókrémmel, arra tesszük a paradicsomszeleteket és a Beyond Burgert, erre halmozzuk a pirított gombát és a rukkolát, majd helyezzük rá a zsemle tetejét.

Még recept

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!