Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy tökéletesen sikerüljön? - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy tökéletesen sikerüljön?

>

recept

Mit csomagoljunk a kiránduláshoz, hogy tökéletesen sikerüljön?

A napsütés és a madárcsicsergés mindenkit kicsalogat a természetbe. A szabadtéri élményeket egy megpakolt piknikkosárral tehetjük teljessé, hiszen ilyenkor még az étel is jobban esik a fűben heverve vagy egy padon ülve.

Hogy minden eshetőségre felkészüljünk, vigyünk pokrócot, hogy
leheveredhessünk a fák árnyékába. Ha vadregényes helyre
készülünk, vagy alkonyat után is maradnánk, legyen nálunk
szúnyog- és kullancsriasztó. Egy igazi kirándulónál mindig van
bicska is. Gondosodjunk a megfelelő folyadék utánpótlásról is, és
mivel a kánikulában gyorsan felmelegedik a víz, jól jön a
hűtőtáska. A pakkunkat töltsük meg finom, házias ízekkel, amik
sokkal egészségesebbek, és jobban esnek majd, mint ha bolti nasikat
vinnénk magunkkal. És hogy milyen a jó piknik kaja? Gyorsan kész,
hogy ne a konyhai pepecselés vegye el az időnket az utazástól, és
órákig megőrzi eredeti ízeit. Érdemes pulykahúsból
készítenünk, mivel a fehérjetartalma hasznos az aktív mozgás –
hegymászás, biciklizés, evezés – után is. Lássunk néhány
tökéletes választást!

Szendvics deluxe

Hozzávalók 4 főre: 1 zacskó szeletelt magos kenyér, 1 db
szívsaláta, 1 zacskó rukkola, 1 db répa, 1 csokor retek, 1 marék
koktélparadicsom, 30 dkg pulykasonka, 20 dkg pulykakolbász, vaj, só,
bors, mustár, ketchup, majonéz. Az alapanyagokból ízlés szerinti
szendvicseket készítünk, és egy hosszúkás jénaiba állítjuk.

Pulykasonkás-kecskesajtkrémes kifli

Hozzávalók: 1 db levelestészta, 1 ek kecskesajtkrém, 1 csomag
szeletelt Körös pulykamellsonka, 1 tojás

A tésztából egy nagy kört vágunk ki, és megkenjük a sajtkrémmel.
Ráhelyezzük a sonkát, és 4 cikkre vágjuk a kört. Kívülről
befelé haladva feltekerjük a csíkokat, és megkenjük felvert
tojással. 180 fokos sütőben 12 perc alatt aranyabarnára sütjük.

Parmezános pulyka nuggets salátával

Hozzávalók: 60 dkg pulykamell filé, 2 bögre házi zsemlemorzsa, 3 ek
reszelt parmezán, só, bors, 1 csésze liszt, 2 tojás felverve, olaj a
sütéshez

A húst falatnyi darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zsemlemorzsát
elkeverjük a parmezánnal, tálba tesszük. A húst először lisztbe,
majd tojásba, végül a parmezános morzsába forgatjuk. Forró olajban
kisütjük. Salátát csomagolunk mellé az útra.

Sonkás tortilla tekercsek

Hozzávalók: 4 tortillalap, 1 csomag pulykamellsonka, római saláta,
majonéz, fekete olajbogyó, paradicsom

A tortillalapokat megkenjük majonézzel, beterítjük salátalevéllel,
sonkával, vékonyra szelt paradicsommal, és feltekerjük.

Még recept

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!