Tökéletes diétás kuglóf recept - valami mennyei! - Dame.hu
Csatlakozz hozzánk

Dame.hu

Dame.hu

Tökéletes diétás kuglóf recept – valami mennyei!

>

recept

Tökéletes diétás kuglóf recept – valami mennyei!

Jakabfi Dávid patissier most megosztja az olvasókkal a 2020-as különleges kuglóf receptjét, mely nemcsak finom, hanem alakbarát is.

“A receptemben a Dia-Wellness lisztkeverékét és cukorhelyettesítőjét használtam, így csökkentve a kalóriatartalmat” – árulta el a patissier, aki Berlinben és több európai városban is tartott már tanfolyamot, első könyve három nyelven jelent meg, öt országban kapható és már közel hétezer darabot adtak el belőle.

Jakabfi Dávid leírásában minden megtalálható, ami a tökéletes diétás kuglófhoz kell:

3 db tojás
75 ml olaj (kókuszolajra cserélhető)
50 ml víz
150 g cukor (cukorhelyettesítővel cserélhető)
150 g liszt (csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékre cserélhető)
25 g kakaópor
40 g csokipasztilla (opcionális)

citrom reszelék
rum

Leírás: A hozzávalókat kimérjük. A cukrot egész tojásokkal szinte fehéredésig habosítjuk. Amikor ezt elértük, egy lassabb fokozatra állítva hozzácsurgatjuk az olajat, majd a vizet. Itt hozzá is adhatjuk a sót, a rumot és a citromreszeléket. Az átszitált lisztet fokozatosan szintén hozzáadagoljuk, és amikor a tésztánk egyneművé vált, ketté osztjuk. Egyik felét a kivajazott kuglófformákba helyezzük, majd rá közvetlen csokipasztillákat szórunk. Az edényben maradt másik felet kakaóval simára keverjük, majd a fehér részre adagoljuk úgy, hogy a forma felénél magasabban ne töltsük meg. Sütőben 160 fokon 35-40 percig sütjük.

Hibalehetőség: A kuglófnál sütés közben tilos a sütőt kinyitnunk. A sütési idő leteltével, és ahogy végleges méretét elérte már kontrolálhatjuk hústű segítségével és tovább süthetjük, de csak pár percig, mert egy idő után már csak szárítást végzünk. Lehet, hogy nem minden háztartásban található meg a Dia-Wellness lisztkeveréke és cukorhelyettesítője, de ezek még a koronavírus miatti karantén idején is könnyen beszerezhetők a webshopokból.

 

Még recept

Iratkozz fel hírlevelünkre

Kérjük válaszd ki a következőket:

Fel
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!